Maruja Torres a la UAB

Maruja Torres ataca el periodisme actual

La periodista obre el curs de la Universitat Autònoma de Barcelona denunciant l’evolució tràgica que està vivint el periodisme 


Presentació dels curs 2012-2013 i de la convidat
El passat 9 d’octubre la periodista i escriptora Maria Dolors Torres va ser convidada a l’acte d’inauguració de la facultat de comunicació de la UAB per parlar sobre quines són les preguntes que els periodistes s’haurien de fer. Torres, que es va definir com una persona de 69 anys, amb 48 de professió i amb molt mala llet, va aprofitar la conferència per plantejar la situació nefasta per la qual està passant el periodisme.

La convidada va destacar que  aquest món professional està perdent cada cop més la seva essència, “el seu glamour" com ella va anomenar, pel qual tants anys s’havia lluitat per aconseguir-ho, especialment durant l’última etapa del franquisme.

A més, va titllar als nous periodistes de “decantar-se, per por a perdre la feina, cap a la pràctica del peloterismo abans que dir la veritat, contextualitzar i recordar”, valors que veritablement qualifiquen d’autèntic a un periodista.

Maruja Torres en el torn de preguntes 
realitzat durant la conferència
Per mostrar la mala qualitat que està guanyant el món periodístic, va posar d’exemple el cas d'EL PAÍS, diari  que recentment ha decidit acomiadar o jubilar prop de 140 periodistes, “treballadors que sabien el que parlaven” segons paraules de la mateixa Torres, que passaran a ser substituïts per “gent dòcil, submisa a la societat del segle XXI  a canvi de 800 euros”.

També ha volgut destacar el paper de les universitats, aquelles encarregades de preparar a les noves generacions a fi de que siguin capaces de buscar noves solucions per resoldre l’actual situació de crisi, que està afectant especialment al món de la comunicació. Per això, ha volgut fer una crida al professorat responsable per tal que s’adoni de quin és el paper que se li ha assignat. Tot i així, també ha volgut recordar que “les facultats no són agències de feina” i que per tant, cal anteposar-se a moltes dificultats per aconseguir l’èxit.


Publicat el dijous 1 de novembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada