El periodisme de viatge

ARTICLE D'OPINIÓ
EL PERIODISME DE VIATGES, UNA OPCIÓ 
POSSIBLE DE FEINA?

Avui dia tot periodista que es gradua té el somni d’acabar treballant en un mitjà de comunicació si vol arribar a triomfar en aquest món de la comunicació. Tanmateix, el món del periodista no es limita només a aquestes opcions, sinó que hi ha altres, fins i tot, més satisfactòries. M’estic referint al periodisme de viatges, una sortida laboral que sovint cap professional de la comunicació no contempla. Però, per què?

Durant la presentació del projecte “Más allá del Everest” dilluns passat a la facultat de comunicació de la UAB, Ricardo Tomás i Eduardo Martínez de Pisón van defensar que aquesta forma de fer periodisme podria ajudar al propi comunicador a conèixer altres estils de vida totalment diferent als nostres com són l’asiàtic o l’americà, entre altres.

Sí que és veritat que podríem pensar que qualsevol pot adquirir aquesta experiència fent turisme. Tanmateix, el periodisme et permet anar més enllà, és a dir, arribar a llocs que per la societat acostumen a passar per alt a pesar d’amagar paisatges solitaris, amb arquitectures cridaneres i plens de persones especials que viuen de forma molt senzilla.

A més, a partir d’aquesta vivència personal, el periodista pot compartir-la a través de l’escriptura, el millor recurs d’un periodista, amb la intenció d’aconseguir transmetre-la i iniciar a què altres també seguin coneixedors d’aquests llocs recondits dels món tan amagats encara per la societat occidental i moderna com és la nostra.

No obstant, també cal tenir en compte que aquesta branca del periodisme no la pot tocar qualsevol que hagi acabat la carrera. Necessites de dos requisits: tenir una ànima aventurera ja que cal ser conscients dels obstacles que et pots trobar pel camí; d’altra banda, comptar amb una economia prèvia que et permeti començar-lo. 

Publicat el diemcres 14 de novembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada