dimecres, 12 de desembre del 2012


Amara mostra un món per descobrir i reflexionar

Santiago Tejedor presenta el seu nou llibre “Amara. un viaje tras las piedras del pueblo rarámuri”


El periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Santiago Tejedor va presentar ahir la seva obra inèdita “Amara. Un viaje tras las pisadas del pueblo rarámuri” a la llibreria de viatges Altaïr. Amb aquest projecte, l’autor ha volgut mostrar el contrast entre el nostre món trist i cobdiciós i el dels rarámuri, “un poble viu i innocent de la Serra de Tarahumara, que cada cop més està més en perill d’extingir-se per culpa nostra”.

Presentació del l'autor del llibre Santiago Tejedor
Dins d’aquest contrast, l’autor va destacar tres virtuts que la humanitat va perdre en el passat. El primer ells era el valor de la dona, un pilar decisiu per al desenvolupament de la vida del poble; el segons, el concepte del matrimoni, que dóna especial importància a la fidelitat i a la consciència de solidaritat total amb l’altre persona; i, per últim, el silenci, que permet a l’ésser humà observar i reflexionar front l’entorn i les persones que l’envolten.

Durant la presentació, l’autor també va destacar la soledat que l’havia acompanyat en el viatge, subratllant que “no hi ha pitjor soledat que caminar amb algú i sentir-se sol”.

Mostra de fotografies del viatge al poble dels rarámuri
Malgrat ser acollit per una mateixa família rarámuri, en moltes ocasions era vist com un estranger que venia a corrompre la seva terra com ell havia fet amb la seva. També com una persona que mirava incuriositat i alhora espantada de conèixer un món totalment oposat a la concepció que hi ha occident sobre els pobles de l’Amèrica Llatina, catalogats d’indígenes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada