dilluns, 10 de desembre del 2012


La llei de wert causa agitació a barcelona

Entitats socials, culturals i sindicals del país es reuneixen per fer una crida en contra la llei dictada pel ministre d’educació

Aquesta tarda milers de persones s’han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar la decisió presa pel ministre Wert en contra la permanència de la immersió lingüística present a Catalunya.

Plaça Sant Jaume plena de manifestants 
L’avantprojecte presentat pel govern espanyol pretén obligar que el castellà sigui la llengua vehicular a les aules catalanes i deixar l’assignatura de català per darrere del castellà i de les dues llengües estrangeres, l’anglès i el francès. 

Amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català”, els portaveus de la Plataforma Somescola.cat, els organitzadors d'aquesta organització, han lamentat que aquesta nova decisió del govern en matèria d'educació separi els nens per raons de llengua i han fet una petició a la Generalitat, reclamant que aquesta no acati tal llei.

Cartell en defensa de la llengua catalana
La protesta ha acabat amb crits d'independència per part de la major part dels assistents i amb el cant de l’himne de Catalunya, “Els segadors”. Posteriorment a la concentració, la plataforma Somescola,cat, Òmnium Cultural i altres sindicats rellevants de la comunitat catalana en defensa del català han estat rebuts pel president de la Generalitat Artur Mas, la Conseller d'Educació  Irene Rigau i el Conseller de Cultural Ferran Mascarell dins del Palau de la Generalitat.

En paral·lel, s’han celebrat una seixantena de concentracions més per altres municipis catalans com Lleida o Girona, que també ha suposat un èxit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada