dimecres, 26 de desembre del 2012


EL SUBMARÍ, UN ESPLAI AMB 30 ANYS D’HISTÒRIA

Un dels esplais més antics de Barcelona que aposta per una barreja d’activitats educatives i lúdiques

L’esplai El submarí, situat al barri de la Marina, és un reforç escolar i educatiu format per més de setanta nens entre 8 i 16 anys que compleix enguany el seu trentè aniversari. A més, actualment també està vinculat al projecte Mans a les mans, “Vols un cop de mà?”, dirigit a persones d’entre 16 i 21 anys que volen un acompanyament per avançar de forma positiva en els seus estudis o durant el seu procés d’inserció laboral.

Tanmateix, aquest projecte tan complet va començar tan sols sent un esplai parroquial que es reunia els dissabtes per fer activitats lúdiques, tant dins del barri com fora, perquè “tots els nens coneguessin coses més enllà del nostre barri, tot i cada un d’ells”, segons va explicar el seu fundador. No obstant, quinze anys després de la seva creació, es va optar per transformar el Submarí en un reforç per ajudar a tots aquells petits que tinguessin dificultats a l’escola.

Activitats i projectes
Foto d'arxiu: Excursió dels més petits a l'aquari 
A diferència d’altres espais, el Submarí aposta pel concepte de democràcia participativa. Per això, són els nens i nenes els que precisament decideixen l’organització del programa. En canvi, els més joves treballen la idea del debat amb l’objectiu d’aprendre a argumentar i tenir criteri. Pel que fa als nens i joves que fan reforç, es treballa sobre els deures de l’escola i les dificultats que l’alumne en particular presenti. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada