dilluns, 19 de novembre del 2012


L’associació cultural leza ofereix instruments tradicionals i innovadors

L’escola de música tradicional de Barcelona és l’única del país que ensenya classes d’instruments poc coneguts

 

Des de fa pocs anys l’Associació Cultural Leza, situada al districte de Sants-Montjuic va afegir al seu programa l’ensenyament de nous instruments, la major part d’ells únics en tota la península. Aquesta nova iniciativa ha suposat un èxit i ha ajudat a l’escola a tornar a obtenir beneficis, que havien disminuït a conseqüència de la pèrdua de joves per la crisi.

En aquesta última dècada molts joves han optat per instruments més innovadors amb l’objectiu de conèixer noves cultures i altres costums. La concertina, un tipus d’acordió, és dels que més ha causat sensació en aquests últims anys.

No obstant, l’escola continua apostant per l’ensenyament dels instruments més tradicionals com la flauta o el violí. D’aquesta manera, pretén que cada cop “més petits i grans mantinguin l’esperit musical que es desprèn d’aquest tipus d’instruments”, destacava el president de l’associació Antonio Beltran.

Assaig del grup juvenil Leza a l'escola

A més, l’escola vol engegar nous projectes que ajudin a les persones de la ciutat de Barcelona a acostar-se més a la música a través de nous tallers i mòduls que s’organitzarien de forma quadrimestral i que finalitzarien amb la celebració d’un concert. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada