dissabte, 27 d’octubre del 2012

"LA CATALUNYA BOMBARDEJADA"OBRE LES SEVES PORTES UNA SETMANA MÉS

L’exposició en motiu del 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i a les infraestructures catalanes encara estarà disponible per al públic. Paral·lelament, també s’organitzarà un espectacle que traslladarà al públic a un refugi antiaeri


Els bombardeigs de Catalunya sobre la població,
una primera imatge de l'exposició
A causa del seu èxit, s’ha decidit prorrogar la mostra dedicada als bombardejos que va patir Catalunya durant la Guerra Civil fins el 28 d’octubre al mateix Castell de Montjuic, símbol històric de repressió de la capital catalana.

A través de fotografies, imatges i objectes originals de l’època, s’ha volgut rendir homenatge a les més de cinc mil persones mortes pels continus bombardejos que van protagonitzar l’aviació franquista, juntament amb l’alemanya i la italiana.

Diferents imatges de la
Barcelona bombardejada
Al llarg de la primera sala, els visitants podran ser partícips de la duresa de les condicions que van haver de viure els diferents municipis catalans, especialment la ciutat de Barcelona, que va perdre al voltant de 2.750 persones i va haver de fer front a més de 7.000 ferits entre el 13 de febrer de 1937 fins el 25 de gener de 1939, data que va marcar l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat.

Portada de la segona part de la mostra:
Bombardegis a les centrals hidroelèctriques (1937-1938)
A més, també s’ha volgut assenyalar les pretensions que hi va haver a l’hora d’atacar les diferents centrals hidroelèctriques catalanes, totes elles ubicades a les conques dels principals rius dels Pirineus, informació que es podrà veure durant la segona etapa de l’exposició, els Bombardeigs a les centrals (1937-1938).











Activitats paral·leles a la mostra
Durant aquest cap de setmana també es podrà gaudir de la visita teatralitzada que ha organitzat l’entitat encarregada de reunir la documentació necessària, el Memorial Democràtic, juntament amb l’associació de creadores escèniques Projecte VACA.  

L’espectacle, titulat “Subterrànies. Sobreviure entre bombes”, pretén situar al públic a un dels 1.400 refugis que es van construir durant la guerra, des d’on es transmetrà part de les vivències que van viure quatre dones de diferents generacions, totes elles basades en els testimonis de dones que van aconseguir sobreviure als atacs aeris. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada