dimarts, 30 d’octubre del 2012

el recull de PILARÍN I BARCELONA TANCA LES SEVES PORTES


Aquesta setmana finalitzarà l’exposició que commemora els 50 anys de treball de la dibuixant Pilarín Bayés i que mostra els molts lligams que té l’autora amb Barcelona

 

Fins el 2 de novembre es podrà gaudir d’una de les exposicions de la Sala Ciutat, situada al carrer Ciutat número 2 de Barcelona, que mostra la trajectòria de Pilarín Bayés durant els seus 50 anys de professió.

Portada de la mostra que destaca els trets de la ciutat i els colors del
 taxi barceloní, símbol de Barcelona
A través del recull de prop de més de 50 obres, la dibuixant catalana ha ensenyat al públic la influència que ha tingut Barcelona al llarg de la seva vida i com ha intentat plasmar-ho sempre a partir dels seus dibuixos, que es caracteritzen tots ells per no tenir cap espai buit, element que porta al lector a observar-ho tot i endinsar-se més fàcilment a l’espai.

Primera fase que pretén recrear un dels carrers
emblemàtics de Barcelona
Carrers, edificis i monuments són el tram inicial que han pretès il·lustrar l’arquitectura barcelonina, punt que ha motivat a la dibuixant de Vic des que va iniciar la seva professió i que encara avui continua mantenint a les seves obres. Això es precisament el motiu que la portat en determinades ocasions a comparar-se amb Miró, ja que a diferència d’altres pintors com Picasso, mai s’ha sortit de les seves línies inicials.

L’exposició també recull dibuixos originals, la majoria extrets de la col·lecció Petites històries de l’Editorial mediterrània, d’on en forma part el seu 275è llibre Petita història de Barcelona, editat amb motiu d’aquest cinquantè aniversari del treball de Pilarín.

A més, al final del recorregut, també es pot gaudir d’un petit audiovisual en el qual Pilarín explica els moments que més li han marcat des que va arribar a Barcelona per estudiar Bells Arts i que ella mateixa defineix com “la ciutat que vaig conèixer i estimar quan vaig estudiar, la que vull ensenyar als meus nets”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada