divendres, 23 de novembre del 2012


rigau reafirma el valor del català

La consellera d’educació va destacar l’educació com una de “les primeres prioritats d’un país”

 

Presentació de la convidada
Ahir la consellera Irene Rigau va fer una defensa clara sobre el model actual que té Catalunya quant a l’educació des de la seu de Reagrupament. A més, va anunciar que gràcies al model de la immersió lingüística, s’ha pogut oferir als joves uns coneixements “més que bàsics del català”, com defenia la consellera, i fer que l’assumeixen com una llengua pròpia.

A més, va afirmar que Espanya està començant a entendre la força que ha tingut el model educatiu català en aquests últims anys i que per això ha optat per atacar-lo. No obstant, també va destacar el paper dels catalans, que des de la democràcia reivindiquen que el català no sigui una tema polític, sinó de nació, especialment quan l’Estat espanyol va voler implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes.

Rigau en el torn de
preguntes
Per això, va subratllar la importància que aquest govern de CiU ha volgut donar a la política d’ensenyament en aquesta darrera legislatura, tot al contrari de l’antic govern del tripartit, que no va lluitar per aconseguir més ajuda econòmica des del govern central.


La formació dels mestres
Durant la conferència també es va defensar el paper dels mestres en l’educació, que cal que lluitin per acabar amb la idea de l’ortografia natural, és a dir, de voler escriure les paraules tal i com es diuen en la llengua oral. Però per fer-ho possible, es va demanar també la col·laboració de tots els mestres qualificats, que cal que renovin els seus coneixements freqüentment, sobretot en qüestions de llengua. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada